
מה נעשה במסגרות פיתוח מקצועי לקידום מיומנויות המאה ה- 21 של עו"ה? כיצד מובלים תהליכים אלו על ידי מרכזי פסג"ה בכלל וקהילת רכזי התקשוב בפרט? איך מובילים מנהיגות חוצת גבולות במסגרות גמישות? מהן ההזדמנויות ומהם האתגרים העומדים בפני כל העוסקים במלאכה? כאן תוכלו למצוא דוגמאות לתהליכים ייחודיים המובלים על ידי מרכזי פסג"ה, להכיר את הקהילה הארצית של רכזי התקשוב, ללמוד על ההזדמנויות, המטרות והאתגרים במהלכי ההטמעה, להתעדכן במחקרים בתחום ועוד. מזמינה אתכם לקרוא, להתייחס, לשאול ולבקש...
יום שבת, 30 בינואר 2016
יום שבת, 9 בינואר 2016
סקר למידה בקורסים מקוונים תשע"ה
בשנה"ל תשע"ה נערך סקר טלפוני בקרב 350 עו"ה אשר למדו ב- 25 קורסים מקוונים בלמידה מרחוק סינכרונית וא-סינכרונית ב- 10 מרכזי פסג"ה שונים ברחבי הארץ.
חשוב לציין כי בכל שנה מתקיימים כ- 9000 קורסים במרכזי פסג"ה ומתוכם כ- 200 - 300 קורסים בלמידה מקוונת מלאה. זאת בנוסף לקורסים מקוונים רבים בהם לומדים מורים ברחבי הארץ במסגרות שונות כמו למידת אגפי הגיל, המפמ"רים וגופים חיצוניים כמו הסתדרות המורים, יד ושם ועוד.
המגמה לשילוב למידה מקוונת בתהליכי הפיתוח המקצועי גדלה ובקורסים רבים במרכזי הפסג"ה משולבת למידה מרחוק במינון משתנה.
מטרת הסקר הייתה ללמוד על עמדות ותפיסות באשר ללמידה בקורסים מקוונים לצד קבלת תובנות על אפקטיביות הלמידה ויישום התכנים הנלמדים בשדה ההוראה.
ממצאי הסקר העיקריים מעידים על כך שהלומדים מאמינים בלמידה המקוונת ובערך מוסף שהיא מביאה ללומדים וכן מאמינים שהכלים המתוקשבים שרכשו במהלך הלמידה בקורס המקוון ניתנים ליישום בשדה ההוראה.
נוחות וחסכון בזמן, זמינות, יכולת העמקה בתכנים בזמן ובמקום המתאימים לכל לומד, למידה עדכנית המשלבת טכנולוגיות ולמידה בצוות הם חלק מהיתרונות של למידה בקורסים מקוונים עפ"י תשובות הנשאלים.
נוחות וחסכון בזמן, זמינות, יכולת העמקה בתכנים בזמן ובמקום המתאימים לכל לומד, למידה עדכנית המשלבת טכנולוגיות ולמידה בצוות הם חלק מהיתרונות של למידה בקורסים מקוונים עפ"י תשובות הנשאלים.
רוב הנשאלים העידו כי הלמידה בקורסים המקוונים רלוונטית לעבודתם הם מאמינים שקבלו בתהליכי הפיתוח המקצועי כלים יישומיים להוראה בכיתה
רוב הלומדים מעידים כי הלמידה בקורס מקוון מחזקת את ידיעותיהם בתחום התקשוב.
רוב הלומדים מעידים כי הלמידה בקורס מקוון מחזקת את ידיעותיהם בתחום התקשוב.
94% מהנשאלים השיבו כי הם מעוניינים להמשיך וללמוד גם בעתיד בקורסים מקוונים.
חשוב לציין כי שאלות הסקר (נספח 1) עובדו לשאלון הנמצא במערכת ה- Moodle. השאלון זמין לשכפול והוספה לכל קורס בלמידה מרחוק המתקיים השנה במרכזי הפסג"ה לפי רצונכם.
לפרוט ממצאי הסקר
נתונים כמותיים ומגוון דוגמאות מתוך השאלות הפתוחות התומכות בממצאים.
הנכם מוזמנים לספר בתגובה למאמרון זה על דוגמאות ייחודיות של תהליכי פיתוח מקצועי בלמידה מקוונת
תוויות:
למידה דיגיטלית,
למידה מקוונת,
למידה מרחוק,
מקוון,
סביבת למידה,
פיתוח מקצועי
MOOC ופיתוח מקצועי
סוגיית הלמידה בקורסים מקוונים מסוג - (MOOC (Massive Online Open Courses נמצאת בחזית השיח על הלמידה המקוונת.
בהמשך מאמרון זה הנכם מוזמנים לקרוא על נושא מרתק זה.
המידע המובא בזאת מבוסס על קריאת ספרות ומידע מקצועי ומשיחות עם אנשי אקדמיה ובעלי תפקידים במשרה"ח.
דוגמה לסביבת למידה בקורס Mooc
דגמים להפעלת Mooc
לקריאה נוספת:
http://telem.openu.ac.il/hp_files/paper/september_2014.html על קורסי מווק בארץ – או"פhttps://www.facebook.com/book.bigdata ביג דתא – הספר
הוראה באקדמיה – גליון 4 מרץ 2014
mooc במערכת החינוך בישראל (מידע בענן החינוכי)
תוויות:
למידה דיגיטלית,
למידה מקוונת,
מחדש,
פיתוח מקצועי,
mooc
הירשם ל-
רשומות (Atom)